Installatie laadstations

Slimme laadpaal ? Wacht niet tot volgend jaar.

Steek je zonne-energie niet nodeloos op het net, maar liever in je elektrische wagen. Met een slimme laadpaal bij je thuis of op kantoor rij je voortaan nog goedkoper en ecologischer. Profiteer tijdelijk van royale fiscale voordelen en laad je wagen met 100% groene energie.
Je kan kiezen uit een laadpaal voor thuis, het werk en openbare ruimten. De laadpalen bieden maximale oplaadsnelheden zonder je electriciteitsnetwerk te overbelasten en er zijn toch wat voordelen.

Geen oververhitting zoals bij een stopcontact

Meestal kan je wel je elektrische wagens opladen via een gewoon stopcontact, maar huishoudelijke stopcontacten zijn niet gemaakt om zo regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Daarom is een laadpunt een veel beter idee.

Als je een laadpaal thuis hebt, dan is er geen kans meer op oververhitting of een versleten stopcontact. Laadpalen zijn speciaal gemaakt om meer vermogen te leveren zonder dat ze verhitten.

Efficiënt opladen van je elektrische wagen

Een laadpaal voor thuis is aangesloten op een eigen beschermde stroomkring aan het begin van je elektrische installatie. Omdat er geen kunstmatige stroombeperking nodig is, laadt de wagen aan een laadpaal veel efficiënter op dan aan het stopcontact.

Opladen met je eigen geproduceerde stroom

Je wagen opladen met een laadpaal thuis is veel goedkoper. Want je eigen geproduceerde stroom gebruiken is veel minder duur dan de stroom van een openbare laadpaal. Heb je bovendien ook zonnepanelen op je dak? Dan laadt de energie van de zon je wagen zelfs helemaal gratis op.

Gebruiksgemak

Het laden van een elektrische wagen neemt ongeveer een kwart van alle beschikbare stroom in beslag. Met een laadpaal kan je het opladen van je auto makkelijk instellen: laadpalen detecteren of er andere toestellen op dat moment veel verbruiken en kunnen het eigen vermogen wat lager zetten. Je kan er ook oor zorgen dat ze enkel ’s nachts opladen, je kan het laadverbruik raadplegen via het internet, en ze bieden nog veel meer slimme functies voor het gebruiksgemak.

Contacteer ons

Contacteer ons